Змій вмирає швидше коли йому відрубують голову

Обурений думками, сповнений емоцій, повертався додому після штурму Чернівецької ОДА. Біля стін адмінбудівлі було досить жарко. Правда тільки активним учасникам штовханини. Більшість пікетувальників стояли в епіцентрі подій, бігаючи очима, розглядаючи один одного. На обличчі людей відчувався певний сумнів. Кожен ніби подумками задав іншому питання: «А що робити мені?». 

Подібним питанням задався і я, але…

Але потрібно зрозуміти просту істину: поки більшість думає і задає питання, меньшість діє і вирішує їх замість тебе. Потім ти можеш звинувачувати лише себе, коли інші роблять перший крок.

Звільнивши думки від зайвих емоцій, я всеодно не бачу чіткого плану дій. Не бачу і лідерів, які можуть достукатись до таких як я. Не захищаючи нікого, не звинувачуючи протестувальників, запитую: «А що Вам дає захоплення адмінбудівлі?».

Я задав подібне питання молодій дівчині, яка активно вигукувала: «Банду геть!», і з палаючими від люті очима, показувала середнього пальця іншій дівчині, яка з цікавості дивилась на мітингувальників з третього поверху ОДА.  «Щоб знали, що нас треба боятись!».

Судячи по широкій посмішці Папієва, коли останнього трішки поштовхали, біля розбитих дверей ОДА, він дійсно був «наляканий». Ці люди вже давно нічого не бояться. Ви налякали хіба що рядових працівників.

Захоплення адмінбудівель та міністерств може призвести до загострення економічної ситуації в країні. Пенсії та зарплати бюджетникам на разі виплачують не новостворені «народні ради», а влада. Студентам та безробітній молоді немає чого втрачати. А старші люди, отримуючи свої мізерні, але «стабільні» пенсії та зарплати навряд чи зрозуміють нас. Вони не знають, що там написано в законах Олійника. Відверто кажучи, вони і не вміють користуватись правами людини, свободою слова чи волевиявлення. Тому, для багатьох з них Майдан і далі буде звалищем «екстремістів, бомжів, західними радикалами». І ми не маємо права їх в цьому звинувачувати.

Лякати потрібно тих, хто віддає накази. Змій вмирає швидше коли йому відрубують  голову, а не хвіст чи пальці.

І нехай опозиційні сили нарешті зрозуміють: ми захищаємо свої права і своє майбутнє, а не Вас. Ви – лише найменш гірша альтернатива владі.

Віталій Бурденюк




4 коментарі

Ольга Мороз
Віталій, мене торкнуло, коли я прочитала заголовок, поясню чому: а Ви не подумали, що такзваний Змій, має лише голову і хвіст, і наразі якщо він Увірує, що хвіст головніший за голову, то після відсічення голови вмирає голова, а в хвоста відростає Три Голови! Міняти треба систему, а не Голову, оскільки відсікають Голову заради злата, яким володіє Змій. Міняти систему, займатись обезголовленням, відсіканням пальців має право тільки достойний, тобто той, що знаходиться вище по ієрархії, а не «ноги».
Віталій Бурденюк
Мені важко відповісти на Ваше запитання. Відчуваю, що я Вас не до кінця зрозумів. В чинній ситуації, я вважаю, що система і влада (голова) є одним цілим.
Ольга Мороз
Наша система складається з багатьох складових і не тільки з людей, громадян що повиннні поміняти самосвідомість, система складається з законів, економіки, освіти, що формують політику і ідеологію суспільства. Вершиною суспільства, нації є політики, а саме президент та міністри, що є нашою головою. Відсікати цю голову треба вміло, оскільки з«являться бажаючі зайняти таку бажану посаду. А от на рахунок відсікання я з Вами погоджуюсь, ТРЕБА!
Оля Склярчук
А у нас тут лернейська гідра, одну голову відрубав — виросло дві нових.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте